Çocukların yüzde 24’ü yaşlarına uygun olmayan oyun oynuyor

Çocukların Yüzde 24’ü Yaşlarına Uygun Olmayan Oyun Oynuyor

Gençler arasında popüler bir zaman geçirme yöntemi olarak bilgisayar oyunları oynamak, Türkiye’deki çocukların yüzde 32’sinin haftada 1-3 kez birkaç saat bilgisayar oyunu oynadığını gösteren ankete göre günümüzde oldukça yaygın bir hale gelmiştir. Aynı ankete göre, Türkiye’deki çocukların yüzde 33’ü ise günde 1-2 saat oyun oynamaktadır.

Son dönemde yapılan bir araştırmaya göre, Orta Doğu, Türkiye ve Afrika (META) bölgesindeki ebeveynlerin yarısı (yüzde 47) çocuklarının yaşlarına uygun olmayan oyunlar oynadığına inanmaktadır. Türkiye’de bu oran yüzde 24’tür. Araştırma, erkek çocuklarının kızlardan daha fazla yaşlarına uygun olmayan oyunlar oynama eğiliminde olduğunu ortaya koymuştur. Ankete katılan çocukların yüzde 50’si ve yüzde 43’ü bilgisayarlarında oyun oynarken yaş kurallarını ihlal ettiklerini belirtmişlerdir.

Kaspersky META Tüketici Kanalı Başkanı Seifallah Jedidi, ebeveynlerin genellikle çocuklarının bilgisayar oyunlarına harcadıkları zaman konusunda endişeli olduklarını belirtmiştir. Jedidi, ebeveynlere, çocukların dengeli bir yaşam sürdürmeleri için gereken unsurlara dikkat etmelerini ve video oyun endüstrisindeki gelişmeleri takip ederek çocuklarının oyun tercihlerini anlamalarını önermektedir. Ayrıca, ebeveynlerin çocuklarının oyun oynarken işaretlenen yaş sınırlarına uymalarını sağlamaları gerektiğini vurgulamaktadır. Jedidi, günümüzde eğitici içeriklere sahip birçok oyunun bulunduğunu da hatırlatarak, çocuklara sadece oyun oynamayı yasaklamamalarını, ancak bir denge bulmalarını önermektedir.

Kaspersky, çocukların çevrimiçi ortamda güvende olmalarını sağlamak için ebeveynlere şu önerilerde bulunmaktadır:

  • Çocuklarınızın oynadığı oyunlara ilgi gösterin ve bu oyunları deneyerek çocuğunuzun ilgi alanlarını daha iyi anlayın. Bu, aile içinde güven oluşturmanıza yardımcı olabilir.
  • Çocuğunuzun fazla oyun oynadığını fark ederseniz, nedenlerini araştırın ve alternatif aktiviteler sunmaya çalışın. Çocuğunuzun ilgi alanlarını keşfedin ve farklı hobilerle ilgilenmelerine destek olun.
  • Çocuklarınızın çevrimiçi ortamda karşılaşabileceği tehlikeler hakkında bilgi sahibi olun ve onlara bu konuda rehberlik edin. Siber tehditlere karşı nasıl korunabileceklerini ve dolandırıcılık girişimlerini nasıl fark edebileceklerini öğretin.
  • Çocuğunuzun cihazında Kaspersky Safe Kids gibi bir ebeveyn kontrol programını kullanarak onların çevrimiçi deneyimlerini yönetin. Bu program, cihaz üzerine yüklenen uygulamaları denetlemenize ve kullanım saatlerini belirlemenize olanak tanır.

Related Posts

Android telefonlara yeni güvenlik özelliği: Üç gün kilitli kalan telefon…

Android telefonlar için gelmesi planlanan yeni güvenlik özelliğinde telefon üç gün boyunca kilitli kalması durumunda yeniden başlatılacak ve PIN gerektirecek.

En çok satan akıllı telefon markası belli oldu

Yeni paylaşılan rapora göre akıllı telefon tarafında en çok satan marka Apple oldu.

Sabahın ilk çağrısı: Horozlar sabahları neden ötüyor?

Sabahın erken saatlerinde duyulan horoz sesi, yalnızca gün ışığına tepki değil, aynı zamanda horozların sosyal düzenini şekillendiren bir mesaj. Peki, bu ritüel hakkında bilim ne diyor?

Meğer telefonu uyurken uçak moduna almak düşündüğünüzden daha fazlasını yapıyormuş

Uçak modu sadece seyahat için değil aynı zamanda kaliteli uyku için de işe yarayabilir. Peki gerçekten gece uçak modunu açmak fark yaratıyor mu?

Bungalovda gizli kamera skandalı: Tüm elektronik eşyalar polis incelemesinde

Bungalovda gizli kamera skandalı: Tüm elektronik eşyalar polis incelemesinde SAVİBU Derneği Başkanı: “İşletmeyle ilgili bir durum varsa da kesinlikle o zihniyetteki insanlar burada faaliyet yürütemeyecek” “Sapanca zaten yapı olarak muhafazakar bir …

TEKNOFEST’te Finale Kalan Tek Kampüs Canik

Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü, TEKNOFEST yarışmalarında finale kalan tek keşif kampüsü olarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir