Şırnak Valiliği 7 bölgeyi ‘geçici güvenlik bölgesi’ ilan etti

Şırnak Valiliği, 7 Farklı Bölgeyi Geçici Özel Güvenlik Bölgesi İlan Etti

Şırnak Valiliği, kamu düzeni ve güvenliğin sağlanması amacıyla il genelinde 7 bölgenin 15 gün süreyle “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edildiğini duyurdu.

Valiliğin açıklamasına göre, 27 Ocak – 10 Şubat 2025 tarihleri arasında Bestler Dereler, Gabar Dağı, Cudi Dağı, Kurt Dağı, Kelmehmetler-Dönmezler-Kovankaya, Altındağları ve Oymakaya bölgelerine giriş izne tabi olacak. Yetkililerden izin almadan bölgelere girenler hakkında cezai işlem uygulanacak.

Kararın, milli güvenlik, kamu düzeni ve suçların önlenmesi amacıyla 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu ile 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu çerçevesinde alındığı belirtildi.

Şırnak Valiliği, koordinat bilgileri Ek’te mevcut olan, 7 farklı bölgeye vatandaşların zarar görmemesi amacıyla 27 Ocak 2025– 10 Şubat 2025 tarihleri arasında 15 gün süreyle “Geçici Özel Güvenlik Bölgesi” ilan etti. Vatandaşlar, bu tarihler arasında söz konusu bölgelere girmek için izin almak zorundadır. Aksi halde cezai işlem uygulanacaktır.

Vatandaşlarımızın dikkatine sunulur, kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Related Posts

Isparta’da da orman yangın çıktı!

Manisa, İzmir ve Hatay’ın ardından Isparta’da da orman yangını çıktı.

Trump’ın Türkiye ile ilgili sinyali Yunan medyasını çıldırttı: ‘Her şey alt üst olacak’

Ankara’nın F-35 programına geri dönme olasılığı, Yunanistan’da tedirginliğe yol açtı. Komşu ülke basınında çıkan yorumlarda, Türkiye’nin F-35 savaş uçaklarına yeniden erişim sağlaması durumunda Ege ve Doğu Akdeniz’deki güç dengelerinin ciddi şekilde sarsılacağı vurgulandı.

Hatimoğulları’ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyona tepki: Gafletten bir an önce vazgeçilmelidir

Hatimoğulları’ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyona tepki: Gafletten bir an önce vazgeçilmelidir

Düğün konvoyuyla yolu kapattılar! Tepki gösterenlere böyle saldırdılar

Esenyurt’ta düğün konvoyunun yolu kapatması nedeniyle çıkan tartışmada, bir ticari aracın camları kırıldı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Akılalmaz vahşet! Ünlü oyuncu sevgilisini öldürüp parçalara ayırdı

Avustralya’nın en popüler reality şovlarından “Beauty and the Geek Australia” ile tanınan ve reklam filmlerinde de rol alan oyuncu Tamika Chesser, erkek arkadaşını öldürüp cesedini parçalara ayırdı.

Barış Yarkadaş ‘tehlikeli bir oyunun içindeler’ diyerek Kılıçdaroğlu’na ağlayan CHP’lilere seslendi

CHP’nin içindeki kurultay krizi derinleşmeye devam ediyor. 5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen kurultayda yapıldığı iddia edilen usulsüzlük, rüşvet ve devamında ifadelerle ortaya çıkan adam kayırma gibi konular sonrası, Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel Başkan seçilme ihtimali mevcut CHP yönetimi içerisinde karışıklık çıkardı. “CHP Genel Merkezi çok tehlikeli bir oyun oynuyor.” sözleriyle durumu anlatan Gazeteci Barış Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olarak yaptığı son grup toplantısında ağlayan CHP’lilere seslendi.