AKP çok asabi!..

Asabi Nedir ve Kimler Asabi?

Türk Dil Kurumu’na göre, asabi kelimesi agresif, sinirli, mütecaviz, hırçın anlamına gelir.

Bir kimse ne zaman biraz asabi olarak nitelendirilir?

Çabuk sinirlenen ancak patlamayan kişilere biraz asabi deriz. Hırçınlık yapana ise, bugünlerde biraz asabi gözüyle bakar, mazeretler buluruz. Eğer bu davranış sürekli hale gelirse, o zaman kişiyi çok asabi olarak etiketleriz.

Erdoğan’ın ruh halini bilemiyorum ancak AKP’li isimler oldukça asabi görünüyorlar. Parti sözcüleri, Saray’ın fikirlerini yansıtmaya çalışanlar, hatta mecliste sessiz kalan AKP’li milletvekilleri bile asabi bir tavır sergiliyorlar.

Belli ki birileri sıkıntıda!

Bu kişiler Erdoğan’a mı sataşıyorlar?

Özgür Özel mi, yoksa Ekrem İmamoğlu mu? Belki de ikisi birden. Birisi sağdan diğeri soldan saldırarak AKP’yi terk etti. Erdoğan, 2003 yılında başbakanlık koltuğuna oturduğundan beri daha önce hiç olmadığı kadar zor durumda. Eski gücünü kaybetmiş gibi gözüküyor.

Örneğin, 2011 yılında yaşanan Roboski faciası sonrası, Erdoğan’ın yaptığı açıklama büyük tepki toplamıştı. Bu olay, hükümeti ciddi şekilde sallamıştı. Ancak Erdoğan, sıkıntılı günlerde bile gündemi değiştirme kabiliyetine sahipti. Ancak artık bu yeteneğini yitirdi.

Erdoğan şimdi muhalefetle başa çıkamıyor. AKP’nin liderleri, parti üyeleri, hatta destekçileri bile sorunun üstesinden gelemiyorlar. CHP’nin söylemiyle karşılaştıklarında daha da zorlanıyorlar. Bu durum devam edecek gibi görünüyor, en azından seçimlere kadar.

AKP’yi destekleyenler, bakanların komik durumlarını gördükçe daha da asabileşiyorlar. Ancak Özel ve İmamoğlu gibi liderler, kararlı ve sakin politikalarını sürdürdükçe geniş kitlelerin desteğini alarak başarılı olabilirler. İktidarın asabi tutumu ise kolay kolay değişmeyecek gibi görünüyor.

Related Posts

Son Dakika… PKK’nin sembolik silah bırakmasının ardından Erdoğan’dan ilk açıklama!

Son dakika gelişmesi… AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Görevden alınan Fahrettin Altun: ‘Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum’

İletişim Başkanlığı görevinden alınan Fahrettin Altun, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanlığı’na atandı. Altun, “Bu görevi bana tevdi eden, güvenen ve desteğini bir gün dahi esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Şanlıurfa’da 53 yaşındaki kadın anne oldu: İkiz bebeklerini sağlıkla dünyaya getirdi

Şanlıurfa Birecik’te 53 yaşındaki bir kadın anne oldu.

Fahrettin Altun kimdir? Eski İletişim Başkanı Fahrettin Altun neden görevden alındı?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alındı. Peki, Fahrettin Altun kimdir? Eski İletişim Başkanı Fahrettin Altun neden görevden alındı?

Türkiye Pakistan’da petrol arayacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan’la sağlanan anlaşmayla Türk şirketlerinin Pakistan açıklarında petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerinde bulunacağını açıkladı.

CHP’li Taşcıer: Çocuklarımızı sermayeye ve cemaatlere teslim etmeyeceğiz

Taşçıer, Bakan Tekin’in zorunlu eğitim konusundaki açıklamalarını eleştirdi