Konut Fiyatları Rekor Seviyede Arttı!
TCMB verilerine göre, Konut Fiyat Endeksi (KFE) Şubat 2025’te geçen yıla kıyasla %31.3 artarak rekor seviyeye ulaştı. Ancak, yüksek enflasyon sebebiyle bu artış reelde bir düşüş anlamına geliyor. Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 31 bin TL’ye yükselirken, ortalama konut fiyatları da 4 milyon TL’yi geçti.
Mevduat faizlerindeki sınırlı reel getiri, döviz kurlarındaki istikrarsızlık ve borsadaki belirsizlikler, yatırımcıların konuta ilgisini artırdı. Yüksek faizlere rağmen, ipotekli satışlarda da artışlar yaşanıyor.
Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan, “Konut fiyatlarında şu anda nominal anlamda bir artış var fakat reel olarak düşüş devam ediyor. Diğer yatırım araçlarından beklenen getirilerin elde edilememesi konutu tekrar cazip hale getiriyor” dedi. Akdoğan ayrıca, reel artışların yılın ikinci yarısında başlayabileceğini ve ev fiyatlarının daha da yükselebileceği yönünde ciddi beklentiler olduğunu belirtti.
Son dört ayda reel düşüşlerin yavaşladığını ifade eden Akdoğan, “Enflasyonu yakalama ve reel getirilere dönüş trendi var gibi görünüyor” şeklinde değerlendirmede bulundu. Ayrıca, birinci el ve ikinci el konutlar arasındaki fiyat farkının açıldığını ve talebin genellikle ikinci el konutlara yoğunlaştığını belirtti.
More Stories
Cevdet Yılmaz: Dünya ekonomisi açısından en kötü durum belirsizlik
Elazığ’da Kadınlar Kurslarla Ekonomik Özgürlük Kazanıyor
Çanakkale’de 2. Gıda, Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Festivali Renkli Görüntülere Ev Sahipliği Yaptı