Wipha Tayfunu nedeni ile en yüksek fırtına uyarısı!

Hong Kong’da T10 Fırtına Uyarısı Verildi, Uçuşlar İptal Edildi

Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi, Wipha Tayfunu nedeniyle en yüksek seviye olan T10 fırtına uyarısı ile sarsıldı. Hong Kong Gözlemevi, saatte 118 kilometreyi aşabilen rüzgar hızıyla uyarıda bulundu.

Uçuşlar Durdu, Liman ve Hava Trafiği Etkilendi

Son olarak 2023’te benzer bir durumla karşılaşılan Hong Kong’da liman ve hava trafiği durdu, yüzlerce uçuş iptal edildi ve feribot seferleri askıya alındı.

Kent sakinleri, su baskınlarına karşı önlem almaları konusunda uyarıldı ve evlerinde kalmaları önerildi. Wipha Tayfunu’nun etkisinin Hong Kong’un yanı sıra Çin ana karasında da hissedilmesi bekleniyor.

Çin Meteoroloji İdaresi, Guangdong eyaletini etkileyecek tayfun nedeniyle “turuncu alarm” ilan etti ve kıyı bölgelerinde toprak kaymaları ve sel riskine karşı hazırlık yapılmasını istedi.

Related Posts

21. Geleneksel Tarhana Festivali Bilal Sonses Konseriyle Başladı

Kütahya’nın Gediz ilçesinde düzenlenen 21. Geleneksel Tarhana Festivali, ünlü sanatçı Bilal Sonses’in verdiği konserle renkli başladı. Kalabalık bir dinleyici kitlesine hitap eden Sonses, hayranlarıyla coşku dolu anlar yaşadı. Festivalin ilerleyen günlerinde farklı etkinliklerin planlandığı açıklandı.

Wipha Tayfunu nedeni ile en yüksek fırtına uyarısı!

Wipha Tayfunu nedeniyle Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi’nde en yüksek seviye olan T10 fırtına uyarısı verildi. Çin basınındaki haberlere göre Hong Kong Gözlemevi, rüzgar hızının saatte 118 kilometreyi aşabileceğini bildirdi. UÇUŞLAR İPTAL EDİLDİ …

Rusya’nın Pasifik kıyılarında 7,4 büyüklüğünde deprem; tsunami uyarısı yapıldı!

Rusya’nın Pasifik kıyılarında 7,4 büyüklüğünde deprem; tsunami uyarısı yapıldı!

Bursa’da Kaza: İki Yaralı

Yıldırım’da bariyere çarpan araçta sürücü ve yolcu ağır yaralandı, hastaneye kaldırıldı.

Yılmaz Büyükerşen’den Anıtkabir’e muhteşem hediye

Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Atatürk’ün balmumu heykelini yaptı. Ulu Önder’i Koliba’sı önünde tasvir eden eseri sergilenmek üzere Anıtkabir müzesine hediye etti

Gelecek Partisi’nde çifte kopuş: Şahin ve Temurci istifa etti

İstanbul milletvekilleri İsa Mesih Şahin ve Selim Temurci, Gelecek Partisi’nden istifa ettiklerini duyurdu. Kurucu isimlerden gelen ortak açıklamada, parti yönetimi kimlik bunalımı, sokaktan kopukluk ve “ben merkezli” siyasetle eleştirildi. Organik olmayan siyasi oluşumlarda yer alabilme adına partinin isminden dahi vazgeçildiği ifade edilen açıklamada, amacını, hedeflerini ve kuruluş ilkelerini unutan bir siyasi yapının geleceğinin de olamayacağına işaret edildi.