İmralı Adası nerede? (İmralı Adası’nın konumu)

İmralı Adası: Tarihi ve Konumu

İmralı Adası, Marmara Denizi’nde yer alan bir Türk adasıdır. Bursa iline bağlı olan bu ada, Güney Marmara bölgesinde bulunmakta olup, Mudanya kıyılarından yaklaşık 19 km uzaklıktadır. Geçmişinde çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış olan ada, şu anda Türkiye’nin yüksek güvenlikli cezaevi ile tanınmaktadır ve tamamen askeri bir alan olup sivillere kapalıdır.

Tarihçe

İmralı Adası, geçmişten günümüze farklı medeniyetler tarafından kullanılmış bir ada olma özelliği taşımaktadır. Antik dönemde Yunan yerleşimlerine ev sahipliği yapmış olan ada, Bizans ve Osmanlı İmparatorlukları zamanında da stratejik bir öneme sahipti. Cumhuriyet dönemi ile birlikte ise daha çok askeri ve güvenlik amaçlarıyla kullanılmıştır.

Related Posts

Isparta’da da orman yangın çıktı!

Manisa, İzmir ve Hatay’ın ardından Isparta’da da orman yangını çıktı.

Trump’ın Türkiye ile ilgili sinyali Yunan medyasını çıldırttı: ‘Her şey alt üst olacak’

Ankara’nın F-35 programına geri dönme olasılığı, Yunanistan’da tedirginliğe yol açtı. Komşu ülke basınında çıkan yorumlarda, Türkiye’nin F-35 savaş uçaklarına yeniden erişim sağlaması durumunda Ege ve Doğu Akdeniz’deki güç dengelerinin ciddi şekilde sarsılacağı vurgulandı.

Hatimoğulları’ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyona tepki: Gafletten bir an önce vazgeçilmelidir

Hatimoğulları’ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyona tepki: Gafletten bir an önce vazgeçilmelidir

Düğün konvoyuyla yolu kapattılar! Tepki gösterenlere böyle saldırdılar

Esenyurt’ta düğün konvoyunun yolu kapatması nedeniyle çıkan tartışmada, bir ticari aracın camları kırıldı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Akılalmaz vahşet! Ünlü oyuncu sevgilisini öldürüp parçalara ayırdı

Avustralya’nın en popüler reality şovlarından “Beauty and the Geek Australia” ile tanınan ve reklam filmlerinde de rol alan oyuncu Tamika Chesser, erkek arkadaşını öldürüp cesedini parçalara ayırdı.

Barış Yarkadaş ‘tehlikeli bir oyunun içindeler’ diyerek Kılıçdaroğlu’na ağlayan CHP’lilere seslendi

CHP’nin içindeki kurultay krizi derinleşmeye devam ediyor. 5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen kurultayda yapıldığı iddia edilen usulsüzlük, rüşvet ve devamında ifadelerle ortaya çıkan adam kayırma gibi konular sonrası, Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel Başkan seçilme ihtimali mevcut CHP yönetimi içerisinde karışıklık çıkardı. “CHP Genel Merkezi çok tehlikeli bir oyun oynuyor.” sözleriyle durumu anlatan Gazeteci Barış Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olarak yaptığı son grup toplantısında ağlayan CHP’lilere seslendi.