İyi Parti lideri Dervişoğlu’ndan ‘komisyon’ tepkisi: Kendi inisiyatifinize göre nitelikli çoğunluk ayarlaması mı yapıyorsunuz?

T24 Haber Merkezi

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, komisyona katılmamalarından dolayı kendilerine ayrılan kontenjanların paylaştırılmasına sert tepki gösterdi. Dervişoğlu, “Önümüzdeki dönem içerisinde, şayet bir başka parti komisyondan çekilmeye karar verirse, onun üyeliklerini de diğer partilere dağıtacak mısınız? Yoksa, hayır öyle bir şey olmayacak diye düşünüp, kendi inisiyatifinize göre nitelikli çoğunluk ayarlaması mı yapıyorsunuz?” dedi. 

PKK’nın kendini feshetmesi ve silah bırakmasının ardından hedeflenen yasal düzenlemeleri ve yol haritasını müzakere edecek ‘Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 12 partiyi temsil eden toplam 51 üyeden oluşması öngörülmüştü. Ancak 3 kontenjan ayrılan İyi Parti komisyona katılmadığı için, 3 üyelik AKP, CHP ve DEM Parti arasında paylaştırıldı.

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, kontenjanların paylaştırılmasına yönelik sosyal medya hesabından tepki gösterdi. Dervişoğlu, “Partimize tahsis edilen üyeliklerin, bizzat Sayın Numan Kurtulmuş tarafından başka siyasi partilere dağıtılmak istenmesi keyfiliğin ve hukuksuzluğun zirvesidir” dedi.

Dervişoğlu’nun X hesabından yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

“Katılmayacağımızı gerekçeleriyle bildirdiğimiz komisyon çalışmaları ile ilgili olarak partimize tahsis edilen üyeliklerin, bizzat Sayın Numan Kurtulmuş tarafından başka siyasi partilere dağıtılmak istenmesi keyfiliğin ve hukuksuzluğun zirvesidir. Sayın Kurtulmuş’a sormak isterim: Önümüzdeki dönem içerisinde, şayet bir başka parti komisyondan çekilmeye karar verirse, onun üyeliklerini de diğer partilere dağıtacak mısınız? Yoksa, hayır öyle bir şey olmayacak diye düşünüp, kendi inisiyatifinize göre nitelikli çoğunluk ayarlaması mı yapıyorsunuz? Hadi siz bunu yapıyorsunuz da, muhalefet partileri bu tuzağa nasıl düşüyorlar? Yaptığınız bu aymazlıklar, size görev tevdi edenleri mutlu kılmaktan başka bir amaca hizmet ediyor mu? Son olarak; Cumhuriyetin kurucusu Gazi Meclis’imizi çoğunluğunuzun malı olarak görmekten ne zaman vazgeçecek ve demokrasinin faziletine gerçek anlamda ne zaman sahip çıkacaksınız, hiç düşündünüz mü?” 

Related Posts

Ağustos kasıp kavuracak! Merak edilen tahmin geldi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinde sıcaklıkların özellikle iç ve güney bölgelerde mevsim normallerinin 3-6 derece üzerinde olacağını bildirdi.

Başka ATM’lerden para çekerken ücret alınması yasaklandı: Dün itibariyle yürürlüğe girdi

Yunanistan’da banka ATM’lerinden para çekme ücretleri alınan karar doğrultusunda yasaklandı.

Prof. Dr. Yakın Ertürk: Bu sadece iktidarın, siyasi partilerin ve PKK’nın değil; hepimizin meselesi

“Adalet ve demokrasiyi sağlayamayan bir sürecin barış getirme şansı yok”

Erkan Baş: Bomboş, berbat bir teklif

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş, hükümetin memur ve memur emeklilerine verdiği zam teklifine ilişkin, “Milyonlarca memur, bir avuç iş bilmez hükümet yetkilisinin tasarrufuyla yoksulluğa mahkum edilemez” dedi.

Havalimanı’nda “Biniş Kartı Doğrulama Sistemi” uygulaması başladı

İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Uluslararası Havalimanı, “Biniş Kartı Doğrulama Sistemi”ni devreye aldı.

Boğulma tehlikesi geçiren gençten acı haber

Ordu’da iki gün önce seirnlemek için girdiği denizde boğulma tehlikesi geçiren Selahattin Kaya, kurtarılamadı.