Sosyal medya paylaşımlarına dikkat: İşten atılma gerekçesi olabilir

Sosyal Medya Paylaşımlarına Dikkat: İşten Atılma Gerekçesi Olabilir!

Uzun çalışma saatleri içerisinde birçok kişi, sosyal medya kullanımının işten atma sebebi olabileceğinden endişe ediyor. İş yerindeki durumu eleştirirken hakaret içeren ifadeler kullanan ya da kurumsal itibarı zedeleyici paylaşımlarda bulunan kişiler, işten çıkarılma riskiyle karşı karşıya kalabilirler. Evrensel Gazetesi’nden Deniz Avcı, “Sosyal Medya Paylaşımları İşten Atılma Nedeni Olabilir mi?” başlıklı yazısında merak edilenleri cevapladı.

SORU: İyi günler. Çalıştığımız iş yerinde maaşlarımız ödenmedi ve biz de bunun üzerine eylem yaptık. Ben de bu eylemi kendi sosyal medya hesabımdan paylaştım. Eylem fabrikanın kapısında gerçekleşti. İnsan kaynakları, benden olayla ilgili savunma istedi. Bu durumda işten çıkarılabilir miyim?

CEVAP: İyi günler. İşçilerin iş yeri hakkında paylaşım yapmalarına özel bir kısıtlama bulunmamaktadır. Ancak, üretim yerinden paylaşım yapmanın bazı riskleri vardır. Bu tür paylaşımlar, işverenin ticari sırlarını ifşa edebilme veya gizli bilgileri açığa çıkarabilme potansiyeli nedeniyle genellikle iş sözleşmesiyle yasaklanır veya işçiye özel sözleşme imzalatılır.

Ayrıca, işçinin çalışma saatleri içinde sosyal medya kullanması, işini yapmasını engelleyecek ve çalışma düzenini olumsuz etkileyecek nitelikte ise bu durum, işverene geçerli nedenle iş sözleşmesini feshetme hakkı verir. Yargıtay, mesai saatleri içinde sosyal medya ve internetin kullanılmasını, işçinin performansını olumsuz etkilediği durumlarda değerlendirir. Bu bağlamda Yargıtay, sosyal medya kullanımının performansı olumsuz etkilediğini ispatlayan işverene, işçinin kıdem tazminatını ödeyerek iş sözleşmesini feshetme hakkı tanır. İşçinin gerekli koşulları sağlaması durumunda (en az 30 çalışanın bulunduğu iş yerinde çalışması ve 6 aylık kıdeme sahip olması gibi) fesihin geçersizliğini talep etme ve işe iade davası açma hakkı her zaman saklıdır.

Related Posts

Isparta’da da orman yangın çıktı!

Manisa, İzmir ve Hatay’ın ardından Isparta’da da orman yangını çıktı.

Trump’ın Türkiye ile ilgili sinyali Yunan medyasını çıldırttı: ‘Her şey alt üst olacak’

Ankara’nın F-35 programına geri dönme olasılığı, Yunanistan’da tedirginliğe yol açtı. Komşu ülke basınında çıkan yorumlarda, Türkiye’nin F-35 savaş uçaklarına yeniden erişim sağlaması durumunda Ege ve Doğu Akdeniz’deki güç dengelerinin ciddi şekilde sarsılacağı vurgulandı.

Hatimoğulları’ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyona tepki: Gafletten bir an önce vazgeçilmelidir

Hatimoğulları’ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyona tepki: Gafletten bir an önce vazgeçilmelidir

Düğün konvoyuyla yolu kapattılar! Tepki gösterenlere böyle saldırdılar

Esenyurt’ta düğün konvoyunun yolu kapatması nedeniyle çıkan tartışmada, bir ticari aracın camları kırıldı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Akılalmaz vahşet! Ünlü oyuncu sevgilisini öldürüp parçalara ayırdı

Avustralya’nın en popüler reality şovlarından “Beauty and the Geek Australia” ile tanınan ve reklam filmlerinde de rol alan oyuncu Tamika Chesser, erkek arkadaşını öldürüp cesedini parçalara ayırdı.

Barış Yarkadaş ‘tehlikeli bir oyunun içindeler’ diyerek Kılıçdaroğlu’na ağlayan CHP’lilere seslendi

CHP’nin içindeki kurultay krizi derinleşmeye devam ediyor. 5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen kurultayda yapıldığı iddia edilen usulsüzlük, rüşvet ve devamında ifadelerle ortaya çıkan adam kayırma gibi konular sonrası, Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel Başkan seçilme ihtimali mevcut CHP yönetimi içerisinde karışıklık çıkardı. “CHP Genel Merkezi çok tehlikeli bir oyun oynuyor.” sözleriyle durumu anlatan Gazeteci Barış Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olarak yaptığı son grup toplantısında ağlayan CHP’lilere seslendi.