Almanya genelinde havai fişek satışı yasaklanabilir

Almanya’da Havai Fişek Satışının Yasaklanması Tartışılıyor

Almanya’da havai fişek satışının tamamen yasaklanmasıyla ilgili bir önerge ortaya atıldı ve kabul edildi. Önerge, eyaletlere daha fazla yetki verilmesini ve yasa dışı patlayıcı maddelerin kullanımına karşı daha sıkı önlemler alınmasını da içeriyor.

Önerge sahibi, Friedrichshain/Kreuzberg ilçesinden bir parti üyesi, havai fişeklerin insanlar ve hayvanlar üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekerek, şehir ortamının havai fişek patlamalarıyla nasıl tehlikeli hale geldiğini vurguladı. Astım hastaları için tehlikeli olan havai fişekler sokakları çöplere boğarken, hayvanlar da panik içinde kaçışıyor.

“Genel Bir Yasak En İyi Çözüm Olabilir”

Yeşiller’in Federal Meclis Grup Başkanı Britta Haßelmann da havai fişek yasağı konusunda önceden verdiği desteği tekrarladı. Ülkede genel bir yasak yerine, şehirlerin ve belediyelerin kendi bölgelerinde yasaklar uygulayabilmesi için yasal çerçevenin oluşturulmasını savunarak, Ocak ayında başlatılan dilekçelere 1,5 milyon imza toplandı ve Federal İçişleri Bakanlığı’na sunuldu. Alman Çevre Yardımı Genel Müdürü Jürgen Resch, “Yılbaşı gecesi havai fişek gösterilerinin büyük zararlara yol açtığını ve her yıl birçok insanın yaralanmasına veya hayatını kaybetmesine neden olduğunu” belirtti.

Geçtiğimiz yılbaşı gecesinde Almanya genelinde havai fişekler nedeniyle beş kişi hayatını kaybetmiş ve birçok kişi yaralanmıştı. Ayrıca, Berlin’in Schöneberg semtinde yasa dışı patlayıcı madde kullanımı bir apartmanı zarara uğratmıştı.

Related Posts

Son Dakika… PKK’nin sembolik silah bırakmasının ardından Erdoğan’dan ilk açıklama!

Son dakika gelişmesi… AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Görevden alınan Fahrettin Altun: ‘Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum’

İletişim Başkanlığı görevinden alınan Fahrettin Altun, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanlığı’na atandı. Altun, “Bu görevi bana tevdi eden, güvenen ve desteğini bir gün dahi esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Şanlıurfa’da 53 yaşındaki kadın anne oldu: İkiz bebeklerini sağlıkla dünyaya getirdi

Şanlıurfa Birecik’te 53 yaşındaki bir kadın anne oldu.

Fahrettin Altun kimdir? Eski İletişim Başkanı Fahrettin Altun neden görevden alındı?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alındı. Peki, Fahrettin Altun kimdir? Eski İletişim Başkanı Fahrettin Altun neden görevden alındı?

Türkiye Pakistan’da petrol arayacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Pakistan’la sağlanan anlaşmayla Türk şirketlerinin Pakistan açıklarında petrol ve doğal gaz arama faaliyetlerinde bulunacağını açıkladı.

CHP’li Taşcıer: Çocuklarımızı sermayeye ve cemaatlere teslim etmeyeceğiz

Taşçıer, Bakan Tekin’in zorunlu eğitim konusundaki açıklamalarını eleştirdi