Alper Gezeravcı Türk Hava Kurumu Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi

Alper Gezeravcı: Türkiye Savunma ve Havacılık Alanında Yaptırımlara Maruz Bırakıldı

İlk Türk astronot Alper Gezeravcı, Türk Hava Kurumu Üniversitesi’nde öğrencilerle buluştu. Gezeravcı, Türkiye’nin savunma ve havacılık alanında yaptırımlara maruz bırakıldığını vurgulayarak, bu durumun ülkeyi ileriye taşıdığını belirtti. Son 15 yılda elde edilen savunma sanayi başarılarının Türk Silahlı Kuvvetleri personeli olarak gururla ifade etti. Ülkenin savunması için çalışan mühendislerin ürettiği ekipmanları kullanan Gezeravcı, Türkiye’nin artık kendi kanatlarıyla özgürleştiğini söyledi. Türkiye’nin dünya SİHA ve İHA pazarında önemli bir konuma ulaştığını dile getiren Gezeravcı, bu başarının gençlerin de paylaştığı bir gurur olduğunu belirtti.

‘YÜZDE 100 TÜRK MÜHENDİSLERİN ZİHİN GÜCÜYLE ÜRETİLDİ’

Milli Uzay Programı’nın bir hedefi olan Türksat 6A’nın tamamen Türk mühendislerinin zihin gücü ve yerli parçalarla üretilen ilk uydu olduğunu hatırlatan Gezeravcı, Türkiye’nin bu alanda önemli bir yer edindiğini söyledi. İstatistiklerin somut başarıları paylaşarak gençlere özgüven aşılamaya çalıştıklarını belirten Gezeravcı, içi boş motivasyonların yerine gerçek başarıları aktarmayı tercih ettiklerini ifade etti.

‘HEDEFİMİZ DÜNYADA 6’NCI ÜLKE OLARAK AY YÜZEYİNE BİLİMSEL OBJE İNDİRMEK’

Ay Araştırma Programı’na da değinen Gezeravcı, Türkiye’nin Ay yüzeyine bilimsel obje indirme hedefine odaklandıklarını belirtti. İlk aşamada Ay üzerine belirli bir noktaya iniş yapmayı planladıklarını söyleyen Gezeravcı, bu sürecin deneyimlerini kullanarak Ay yüzeyinde araştırmalar yapmayı planladıklarını ifade etti. Türkiye’nin uzaydaki bağımsızlığını sağlamak için çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Gezeravcı, uzay limanı projeleri üzerinde ciddi çalışmalar yürütüldüğünü sözlerine ekledi.

Gezeravcı, sunumunun ardından öğrencilere uzay yolculuğuyla ilgili deneyimlerini paylaştı.

Related Posts

Ekrem İmamoğlu ayakta alkışlandı MHP küplere bindi

İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik sözleri nedeniyle bugün ikinci kez Silivri’de hakim karşısına çıktı. İmamoğlu için hem mahkeme salonunun girişinde hem de içeride “Türkiye seninle gurur duyuyor”, “Cumhurbaşkanım hoş geldin” sloganlarının atılması MHP’yi rahatsız etti.

İsrail ordusu sığınakların yakınında durulması talimatını yineledi

İsrail ordusu, ülkedeki herkese yönelik muhtemel İran saldırısına karşı sığınakların yakınında durulması talimatını yineledi.

İran arabuluculara ulaştı iddiası… Misilleme döngüsü masada mı kırılacak

Ortadoğu’da büyük endişeye neden olan İsrail-İran çatışmasının nereye evrileceği merakla beklenirken, Tahran yönetiminin arabuculardan çatışmaları sona erdirmesi için ABD’yi devreye sokmalarını istediği iddia edildi.

İsrail İran’da da sivilleri vuruyor: Bilanço açıklandı

Gazze’de yasa dışı işgal ettiği topraklarda Filistinlilere yönelik soykırım uygulayan İsrail, İran’da da sivilleri hedef alıyor. İsrail’in, İran’ı vurmasıyla başlayan savaşın 3. gecesinde İnsan Hakları Aktivistleri Haber Ajansı (HRANA), İran’da çoğu …

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan telefonda görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan telefonda görüştü

TTB: Uluslararası kamuoyunu savaşı durdurmak için harekete geçmeye çağırıyoruz

Türk Tabipleri Birliği, “Yaşamı ve barışı savunuyor, uluslararası kamuoyunu savaşı durdurmak için harekete geçmeye çağırıyoruz” açıklamasını yaptı.