Anne-babalar evlatları için bu kez de Silivri’de

Tutuklanan Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonun ardından sokağa çıkan milyonlar polisin orantısız müdahalesi, gözaltılar ve seri tutuklamalarla karşılaştı.

Anayasal hakkını kullanan 301 öğrenci hala tutuklu. Çocuklarının gözaltına alınmasının ardından önce emniyet, sonra adliye önünde günlerce nöbet tutan aileler bir araya gelerek “Anne-Baba Dayanışma Ağı”nı kurmuştu.

“Çocuklarımızın yanındayız” diyerek birleşen aileler bugün Silivri Cezaevi önündeydi.

Öğrenci Veli Derneği’nin çağrısıyla kurulan Anne-Baba Dayanışma Ağı, bugün İstanbul Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde bir araya gelerek, Saraçhane’de gözaltına alındıktan sonra tutuklanan öğrencilerin aileleriyle dayanışma gösterdi.

Bayram nedeniyle cezaevi kantinlerinin kapalı olması sebebiyle mağduriyet yaşayan ailelere simit, çay ve kahvaltılık ikram eden dayanışma grubu, görüşe gelen her aileyle tek tek konuşarak kendilerini tanıttı.

Kurulan dayanışma ağı kapsamında, ailelere maddi ve manevi destek, barınma yardımı, avukat desteği ve psikolojik destek sağlanacağı duyuruldu.

Anne-Baba Dayanışma Ağı, tutuklu öğrencilerin aileleriyle sürekli iletişim halinde olacaklarını ve sürecin takipçisi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Related Posts

Ümit Özdağ: Erdoğan ittifakı ilan etti

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasını dinledim. Bu konuşmada Erdoğan, AK Parti, Milliyetçi Hareket Partisi ve DEM Parti’nin ittifakını ilan etti. Bu ittifakla birlikte önümüzdeki günlerde neler yapacaklarını hep birlikte göreceğiz” açıklamasında bulundu.

Trafikte yeni dönem: Emniyet kemeri takmayan her yolcuya ceza kesilecek

ABD’nin Virginia eyaletinde, trafik güvenliğini artırmaya yönelik yeni bir yasa 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girdi. Bundan böyle araç içinde yalnızca ön koltukta oturanların değil, arka koltuktaki yolcuların da emniyet kemeri takması zorunlu hale geldi.

Son Dakika… PKK’nin sembolik silah bırakmasının ardından Erdoğan’dan ilk açıklama!

Son dakika gelişmesi… AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

Görevden alınan Fahrettin Altun: ‘Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum’

İletişim Başkanlığı görevinden alınan Fahrettin Altun, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Başkanlığı’na atandı. Altun, “Bu görevi bana tevdi eden, güvenen ve desteğini bir gün dahi esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı arz ediyorum” dedi.

Şanlıurfa’da 53 yaşındaki kadın anne oldu: İkiz bebeklerini sağlıkla dünyaya getirdi

Şanlıurfa Birecik’te 53 yaşındaki bir kadın anne oldu.

Fahrettin Altun kimdir? Eski İletişim Başkanı Fahrettin Altun neden görevden alındı?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla görevden alındı. Peki, Fahrettin Altun kimdir? Eski İletişim Başkanı Fahrettin Altun neden görevden alındı?