Apple’ın iPhone üretim üssü Çin’den kaydırılıyor

Apple, ABD Başkanı Trump’ın Çin’den ithal ürünlere uyguladığı ek vergiler nedeniyle olumsuz etkilenen şirketler arasında yer alıyor. Bu durumdan kaçınmak isteyen şirket, iPhone ve diğer bazı ürünlerin gümrük vergilerinden kaçınmaya çalışıyor.

iPhone Fiyatları ABD’de Yükselişe Geçebilir

Apple’ın bazı iPhone modelleri Çin’de üretiliyor. Çin’den ithal edilen ürünlere uygulanacak yüzde 54’lük vergiler, Apple’ı üretim üssünü değiştirmeye zorluyor.

Uzmanlar, Apple’ın yeni bir strateji benimsemezse ABD’de iPhone fiyatlarını artırmak zorunda kalacağını belirtiyor. Bu da yüzde 30 ila yüzde 40 arasında bir fiyat artışı anlamına gelebilir.

Çin’deki yüzde 54’lük vergiye ek olarak, Apple’ın Hindistan’dan ithal ettiği ürünlere yüzde 26’lık bir vergi uygulanıyor.

Neden Brezilya önemli?

ABD’nin Brezilya’ya diğer ülkelere göre daha düşük, yüzde 10’luk bir vergi oranı sunduğu biliniyor. Brezilya’daki Foxconn fabrikası, iPhone 16’nın standart modellerini üretmekle görevli ancak Pro modeller için hala ithalat yapılması gerekiyor.

Related Posts

Android telefonlara yeni güvenlik özelliği: Üç gün kilitli kalan telefon…

Android telefonlar için gelmesi planlanan yeni güvenlik özelliğinde telefon üç gün boyunca kilitli kalması durumunda yeniden başlatılacak ve PIN gerektirecek.

En çok satan akıllı telefon markası belli oldu

Yeni paylaşılan rapora göre akıllı telefon tarafında en çok satan marka Apple oldu.

Sabahın ilk çağrısı: Horozlar sabahları neden ötüyor?

Sabahın erken saatlerinde duyulan horoz sesi, yalnızca gün ışığına tepki değil, aynı zamanda horozların sosyal düzenini şekillendiren bir mesaj. Peki, bu ritüel hakkında bilim ne diyor?

Meğer telefonu uyurken uçak moduna almak düşündüğünüzden daha fazlasını yapıyormuş

Uçak modu sadece seyahat için değil aynı zamanda kaliteli uyku için de işe yarayabilir. Peki gerçekten gece uçak modunu açmak fark yaratıyor mu?

Bungalovda gizli kamera skandalı: Tüm elektronik eşyalar polis incelemesinde

Bungalovda gizli kamera skandalı: Tüm elektronik eşyalar polis incelemesinde SAVİBU Derneği Başkanı: “İşletmeyle ilgili bir durum varsa da kesinlikle o zihniyetteki insanlar burada faaliyet yürütemeyecek” “Sapanca zaten yapı olarak muhafazakar bir …

TEKNOFEST’te Finale Kalan Tek Kampüs Canik

Canik Özdemir Bayraktar Keşif Kampüsü, TEKNOFEST yarışmalarında finale kalan tek keşif kampüsü olarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir