Avrupa Birliği’nden Trump’ın ‘diktatör’ dediği Zelenski’ye destek

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu sözcülerinden Stefan De Keersmaecker, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’nin demokratik yollarla seçildiğini söyledi.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, De Keersmaecker günlük basın toplantısında ABD Başkanı Donald Trump’ın Zelenski’ye yönelik “diktatör” nitelemesiyle ilgili soruyu yanıtladı.

De Keersmaecker, “Başkan Zelenkski; meşru, özgür, adil ve demokratik bir seçimle seçilmiştir. Ukrayna bir demokrasidir. Putin’in Rusya’sı ise değildir. Amerikalı yetkililerin kullandığı bilgilere gelince elbette bu konuda herhangi bir bilgi paylaşamam. Bunu onlara sormanız gerekir” cevabını verdi.

ABD Başkanı Trump, dün Zelenski’yi Ukrayna’da seçim yapılmaması nedeniyle eleştirerek, “Seçim yapmayan bir diktatör olan Zelenski, elini çabuk tutsa iyi olur yoksa ülkesini kaybedecek” demişti.

(ANADOLU AJANSI)

Related Posts

Isparta’da da orman yangın çıktı!

Manisa, İzmir ve Hatay’ın ardından Isparta’da da orman yangını çıktı.

Trump’ın Türkiye ile ilgili sinyali Yunan medyasını çıldırttı: ‘Her şey alt üst olacak’

Ankara’nın F-35 programına geri dönme olasılığı, Yunanistan’da tedirginliğe yol açtı. Komşu ülke basınında çıkan yorumlarda, Türkiye’nin F-35 savaş uçaklarına yeniden erişim sağlaması durumunda Ege ve Doğu Akdeniz’deki güç dengelerinin ciddi şekilde sarsılacağı vurgulandı.

Hatimoğulları’ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyona tepki: Gafletten bir an önce vazgeçilmelidir

Hatimoğulları’ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyona tepki: Gafletten bir an önce vazgeçilmelidir

Düğün konvoyuyla yolu kapattılar! Tepki gösterenlere böyle saldırdılar

Esenyurt’ta düğün konvoyunun yolu kapatması nedeniyle çıkan tartışmada, bir ticari aracın camları kırıldı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Akılalmaz vahşet! Ünlü oyuncu sevgilisini öldürüp parçalara ayırdı

Avustralya’nın en popüler reality şovlarından “Beauty and the Geek Australia” ile tanınan ve reklam filmlerinde de rol alan oyuncu Tamika Chesser, erkek arkadaşını öldürüp cesedini parçalara ayırdı.

Barış Yarkadaş ‘tehlikeli bir oyunun içindeler’ diyerek Kılıçdaroğlu’na ağlayan CHP’lilere seslendi

CHP’nin içindeki kurultay krizi derinleşmeye devam ediyor. 5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen kurultayda yapıldığı iddia edilen usulsüzlük, rüşvet ve devamında ifadelerle ortaya çıkan adam kayırma gibi konular sonrası, Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel Başkan seçilme ihtimali mevcut CHP yönetimi içerisinde karışıklık çıkardı. “CHP Genel Merkezi çok tehlikeli bir oyun oynuyor.” sözleriyle durumu anlatan Gazeteci Barış Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olarak yaptığı son grup toplantısında ağlayan CHP’lilere seslendi.