Bakan Uraloğlu duyurdu: İstanbul’un iki havalimanı birbirine bağlanacak

İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı Hızlı Trenle Bağlanacak

T24 Haber Merkezi 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul Havalimanı ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nı hızlı trenle birbirine bağlayacaklarını duyurdu.

İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı arasında hızlı tren hattı kurulacak. Bakan Uraloğlu, 2025 yılında İstanbul’a yapılacak yeni hat için ihaleye çıkacaklarını açıkladı.

Abdulkadir Uraloğlu, şu ifadelerle projeyi detaylandırdı: “Gebze’den başlayacak ve Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden geçerek İstanbul Havalimanı’na ve Çatalca’ya uzanan yaklaşık 120 kilometrelik bir hattımız olacak. Dünya Bankası ile hattın finansmanı için görüşmeleri sürdürüyoruz. 2025 yılında inşallah ihalesini gerçekleştirip projeyi tamamlayacağız.”

Sosyal Medyaya Düzenleme Geliyor mu?

Bakan Uraloğlu, sosyal medya konusunda şunları söyledi:

“16 yaş altı çocuklara belirli kurallar getirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Sosyal medyada her türlü içeriği paylaşabiliyorsunuz. Toplumumuzu ve gençlerimizi korumanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Herkesi sorumluluk sahibi yaparak bu doğrultuda hareket etmeyi hedefliyoruz.”


Günün Öne Çıkan Haberleri

Related Posts

Dilan Polat’ın koruması 7 kurşunla vuruldu!

Dilan Polat’ın özel koruması, tedavi gördüğü hastanenin önünde silahlı saldırıya uğradı. Planlı olduğu değerlendirilen saldırıda ağır yaralanan koruma Alper ameliyata alındı. Konuya ilişkin açıklama yapan Polat, Adalet Bakanlığı’ndan yardım istedi.

Liselerde öğrencilerin cep telefonu kullanması yasaklandı

İtalya’da gelecek eğitim öğretim yılından itibaren lise öğrencilerinin derslerde ve genel olarak okul saatleri içinde cep telefonu kullanmasını yasaklayan bir genelge yayımlandı.

Hindistan lideri Modi GKRY’yi ziyaret etti: Ara bölgeden KKTC’yi seyretti

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) bir ziyaret gerçekleştirdi. Rum Lider Nikos Hristodulidis ile bir araya gelen Modi, Güney Lefkoşa’daki ara bölgeden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) izledi.

Ekrem İmamoğlu ayakta alkışlandı MHP küplere bindi

İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelik sözleri nedeniyle bugün ikinci kez Silivri’de hakim karşısına çıktı. İmamoğlu için hem mahkeme salonunun girişinde hem de içeride “Türkiye seninle gurur duyuyor”, “Cumhurbaşkanım hoş geldin” sloganlarının atılması MHP’yi rahatsız etti.

İsrail ordusu sığınakların yakınında durulması talimatını yineledi

İsrail ordusu, ülkedeki herkese yönelik muhtemel İran saldırısına karşı sığınakların yakınında durulması talimatını yineledi.

İran arabuluculara ulaştı iddiası… Misilleme döngüsü masada mı kırılacak

Ortadoğu’da büyük endişeye neden olan İsrail-İran çatışmasının nereye evrileceği merakla beklenirken, Tahran yönetiminin arabuculardan çatışmaları sona erdirmesi için ABD’yi devreye sokmalarını istediği iddia edildi.