Doğu Anadolu’da Dondurucu Soğuk

Türkiye Genelinde Soğuk Hava Etkili: En Düşük Sıcaklık Erzurum’da Ölçüldü

Türkiye genelinde soğuk hava dalgası etkisini sürdürüyor. Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 34 derece ile Erzurum’un Tekman ilçesinde ölçüldü. Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan dondurucu soğuklar hayatı olumsuz etkiliyor.

Gece termometrelerin sıfırın altında 18 dereceyi gösterdiği Erzurum kent merkezinde, şadırvanlar, park halindeki araçlar ve otobüs duraklarının camları buzla kaplandı. Kentte soğuk hava nedeniyle kaldırımlar buz tuttu, bazı vatandaşlar araçlarını soğuktan korumak için üstlerini battaniyeyle örttü.

Tekman’a bağlı Hacıömer Mahallesi, eksi 34 dereceyle Türkiye’de dün gece en düşük hava sıcaklığının ölçüldüğü yerleşim yeri oldu. Ardahan’da da dondurucu soğuklar devam ediyor. Gece termometrelerin sıfırın altında 26 dereceyi gösterdiği Ardahan’da, yüzeyinin büyük bölümü buzla kaplanan Kura Nehri’nin kale mevkisinde buharlaşma oluştu.

Ağrı’da ise termometreler gece sıfırın altında 21 dereceyi gösterdi. Kar ve buzla kaplanan Murat Nehri dronla görüntülendi. Ağrı’da da vatandaşlar soğuk hava nedeniyle zor anlar yaşadı.

Kars’ta gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 18 derece olarak kaydedildi. Sarıkamış ilçesinde dereler, göletler ve açık alanda bulunan çeşmeler dondu, ağaçlar ve bitkiler kırağıyla kaplandı. Bazı vatandaşlar araçlarını soğuktan korumak için battaniye, karton ve branda kullanıyor.

Erzincan’da 10, Iğdır’da 6, Tunceli’de ise 5 derece olarak en düşük hava sıcaklıkları ölçüldü. Türkiye genelinde soğuk hava dalgasının etkisi sürüyor.

Related Posts

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Gabon Cumhurbaşkanı Nguema’dan ortak basın toplantısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gabon Cumhurbaşkanı Brice Clotaire Oligui Nguema ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulunuyor.

Düğün öncesi trajik kaza

Çorlu’da süt kamyonunun çarptığı otomobilde 4 kişi hayatını kaybetti, sürücü tutuklandı.

Bayern Münih transferi resmen açıkladı: Luis Diaz’ın forma numarası belli oldu

Alman ekibi Bayern Münih, İngiliz takımı Liverpool’da forma giyen Kolombiyalı futbolcu Luis Diaz’ı transfer etti.

Unesco miras listesindeki 700 yıllık tarihi köye düzen geliyor

Büyük bir kısmı 2010 yılından itibaren restore edilen Cumalıkızık, 2014 yılında Unesco Dünya Miras listesine girdi. Bazı ev sahipleri evlerini restore ettirmedi. Belediye evleri restore edilmeyen bölge sakinlerine yöresel ürünler ve el işi satmak …

Dünyada sadece bir yerde yetişiyordu… Antalya’daki yangın o türü bitirdi!

Antalya’nın Muratpaşa ilçesindeki orman yangını, yalnızca ağaçları değil, dünya üzerinde sadece falezlerde yetişen endemik ‘Lara çöveni’ni de yok olma noktasına getirdi.

Türkiye ile Kazakistan arasında 20 anlaşma imzalandı

Türkiye ile Kazakistan arasında 20 anlaşma imzalandı