İranlı Turistler Van’a Akın Etti

İranlı Turistler Van’a Akın Etti

Van’ın Saray ilçesinde bulunan Kapıköy Gümrük Kapısı, bu yıl Nevruz tatili dolayısıyla çok sayıda İranlı turiste ev sahipliği yapıyor. Turistler, kenti ziyaret ederek alışveriş yapma fırsatı bulurken, Van Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri de onları karanfillerle karşıladı.

Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, İranlı turistlere Van Alışveriş Günleri etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Festival kapsamında birçok işletmede indirimlerin olduğunu aktaran Çeliktaş, turistlere avantajlı alışveriş yapma imkanı sunduklarını belirtti.

İranlı turistlerin kente olan ilgisi her geçen yıl artarken, geçen yıl 720 bin İranlı turisti ağırlayan Van, bu yıl hedefini 1 milyon turist olarak belirledi. Çeliktaş, “İranlı turistler, Van’ın ekonomik ve kültürel hayatının vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Misafirperverliğimizle onları en iyi şekilde ağırlamayı amaçlıyoruz” dedi.

İran’dan gelen turistler ise Van’a duydukları ilgiyi ve Nevruz tatili boyunca yapacakları eğlenceleri dile getirerek mutluluklarını ifade ettiler. – VAN

Related Posts

Yatırım araçlarındaki kayıp gayrimenkule ilgiyi artırdı: Parası olan konuta yöneldi

Konut piyasası 2025 itibarıyla nominal bazda büyümeye devam ederken yüksek enflasyon nedeniyle reel fiyatlarda gerileme dikkat çekiyor. Ancak özellikle geleneksel yatırım araçlarındaki getiri kaybı, birikim sahiplerini yeniden gayrimenkule yönlendirdi.

Cevdet Yılmaz: Dünya ekonomisi açısından en kötü durum belirsizlik

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Antalya’daki forumda dünyadaki ekonomik rekabeti değerlendirdi.

Elazığ’da Kadınlar Kurslarla Ekonomik Özgürlük Kazanıyor

Elazığ’da kadınlar, tekstil kurslarıyla hem iş sahibi oluyor hem de aile bütçesine katkı sağlıyor.

Çanakkale’de 2. Gıda, Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Festivali Renkli Görüntülere Ev Sahipliği Yaptı

Ezine ilçesinde düzenlenen 2. Gıda, Hayvancılık ve Tarım Teknolojileri Festivali, binlerce katılımcıyla gerçekleşti. Festival, yöresel ürünlerin tanıtılması ve tarım teknolojilerinin sergilenmesi amacıyla yapıldı. Düzenlenen yarışmalar büyük ilgi gördü.

Bakanlık düğmeye bastı: E-ticaret devlerine milyonluk fatura

Ticaret Bakanlığı, e-ticaret piyasasına yönelik son 6 ayda gerçekleştirilen denetimlerde, 67 firmaya 93 milyon lira idari para cezası uygulandığını açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, vatandaşların internet alışverişlerindeki haklarının …

Bakanlık yayımladı: Hazine yarın iki ihale düzenleyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın bono ve devlet tahvili ihalesi gerçekleştirecek.