“Köy Hayat Merkezi Projesi” sayesinde Sivas’ta köyde yaşayan vatandaşlar çeşitli kurslara katılıyor, toplumsal aktiflik ve faaliyetlerle de köyler renkleniyor.
İl Ulusal Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya nazaran, Ulusal Eğitim Bakanlığınca başlatılan “Köy Ömür Merkezleri Projesi” ile Sivas’ta 51 eski köy okulu yine öğrencilerle buluştu.
Köy halkına yönelik çeşitli kurs faaliyetlerinin de yürütüldüğü Köy Ömür Merkezleri, 7’den 70’e köyde yaşayan herkese kapılarını ortalarken köylere de kıymetli bir canlılık kattı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Sivas Ulusal Eğitim Müdürü Ergüven Aslan, Ulusal Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı ortasında imzalanan protokol ile köyleri cazibe merkezi haline getirmek için “Köy Ömür Merkezleri”nin hayata geçirildiğini belirtti.
Atıl durumdaki köy okullarının proje sayesinde yine eğitim-öğretime açıldığını aktaran Aslan, “Köy okullarımızın bakım, tamir ve donatımları tamamlanarak hem öğrencilerimizin hem de 7’den 70’e tüm köy halkının hizmetine sunuldu.” sözlerini kullandı.
Köy Ömür Merkezleri’nin öğrencilerin kendi köyünde eğitim imkanlarından faydalanması açısından çok kıymetli olduğunu, bunun yanı sıra açılan kurs ve faaliyetler ile köyler için adeta bir kültür merkezi pozisyonuna geldiğini vurgulayan Aslan, şunları kaydetti:
“Köy Ömür Merkezleri’nde oluşturduğumuz ana sınıflarında en az 5 öğrenciye, ilkokulda ise öğrenci sayısına bakılmaksızın eğitim imkanı sağlıyoruz. Bakanlığımız Sivas’a bu kapsamda 2 milyon 400 bin lira ödenek aktardı. Bu kaynakla köy okullarımızın bakım, tamirat ve tefrişatlarını tamamlayarak çağdaş okul binalarına dönüştürdük. Tüm bu çalışmaların akabinde okullarımızda eğitim-öğretim başlarken Halk Eğitim Merkezlerimiz kanalıyla da hem öğrencilerimiz hem de yetişkinler için çeşitli kurslar düzenleyerek 7’den 70’e herkesin eğitim imkanlarından faydalanmasına imkan sağladık.”
Aslan, proje kapsamında düzenlenen 38 başka kursa 617 kursiyerin iştirak sağladığını belirtti.