Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, 15 Şubat tarihi itibarıyla tüm Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında tüzel kişilerin hesap açma ve yenileme işlemlerinin sonlandırıldığını açıkladı.
BİR DÖNEM SONA ERDİ
Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, “Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, tüm KKM hesaplarında (YUVAM hesapları dâhil) tüzel kişilerin hesap açma ve yenileme işlemlerinin 15 Şubat 2025 tarihi itibarıyla sonlandırılmasına karar vermiştir. Ayrıca, tüzel kişi KKM hesapları, KKM’nin TL’ye geçişine ve yenilenmesine ilişkin hedeflerden çıkarılmıştır” denildi.
BAKİYELERDE DÜŞÜŞ
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) yayımladığı haftalık bültenine göre, KKM bakiyesi ise geçen hafta yüzde 3 ve 30 milyar 168 milyon liralık azalışla 966 milyar 22 milyon liraya düştü. Böylece KKM büyüklüğü, toplam mevduatın yüzde 5,02’si oldu.
More Stories
Merkez Bankası ile Bankalar Birliğinden değerlendirme toplantısı: İstikrar için her türlü araç etkin kullanılacak
Türkiye’nin elektrikte kurulu gücü 117 bin 123 megavata ulaştı
İranlı Turistler Van’a Akın Etti