Sultangazi’de Yangın: İki Gecekonduda Hasar

Sultangazi’de Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

Sultangazi’de otluk alanda henüz bilinmeyen bir nedenle başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle çevredeki ağaçlık alana ve gecekondulara sıçradı. Alevlerin sardığı bölgede iki gecekondu kullanılamaz hale gelirken, yangın, ekiplerin yaklaşık 2 saat süren çalışmasıyla söndürüldü.

Yangın, saat 11.30 sıralarında Zübeyde Hanım Mahallesi’nde çıktı. Otluk alanda başlayan yangın kısa sürede büyüyerek yakındaki ağaçlık alana ve bir gecekonduya sıçradı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, çevredeki evler tedbir amacıyla boşaltıldı. Alevlerin yakınlardaki başka bir eve daha sıçraması üzerine ekipler yoğun çaba harcadı. Bölgenin yamaç olması nedeniyle müdahalede güçlük yaşayan ekipler, yangını yaklaşık 2 saatlik çalışmanın ardından söndürdü. Yangında iki gecekondu kullanılamaz hale gelirken, geniş bir alandaki otluk ve ağaçlık bölge de zarar gördü.

Yangına kendi imkanlarıyla müdahale etmeye çalışan çevre sakini Mehmet Tuna, “Kapının önünde oturuyorken duman çıktığını fark ettim. Mangal yakıldığını zannettim ama duman çoğalınca koşarak geldim. Buradaki arkadaş hortum tutuyordu. Bende kürekle toprak atarak yardım ettim. Rüzgarda bize yardımcı oldu, alevler farklı yöne gitti. Yangında 2-3 tane ev kül oldu” dedi.

Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.

Related Posts

Hakkari’de endişeli bekleyiş: Rojda Asmin’den hala iz yok

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde 16 Temmuz’da evden çıkıp, geri dönmeyen Rojda Asmin Ediş’i arama çalışmaları sürüyor.

5 katlı apartmanda yangın

Konya’da apartman dairesinde çıkan yangın kısa sürede söndürüldü. Yangın sırasında dumandan etkilenen 3 kişi tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Yer: Adana! Doğumuyla hem bir neslin hem de dünyaya gelecek bebeklerin kaderini değiştirdi

Adana’da topuk kanı sayesinde fenilketonüri hastalığı erken teşhis edilen 10 yaşındaki E.K., aldığı tedaviyle sağlıklı gelişimini sürdürürken, aynı test ailesindeki iki kardeşin daha hastalığını ortaya çıkardı. E.K.’nin ağabeyi ve ablası geç de olsa tanı alarak tedaviye başladı. Uzmanlar ise erken tanının önemine dikkat çekerek topuk kanı testinden vazgeçilmemesi gerektiğini belirtiyor.

Paris’te “Free İmamoğlu” dövizleri

Paris’teki Genç Avrupalı Sosyalistler Kongresi’nde “Free İmamoğlu” dövizi kaldırıldı.

Kız Çocukları için Yeni Politika Çalıştayı Düzenlendi

Beşiktaş Belediyesi ve İBB iş birliğiyle gerçekleştirilen Kız Çocuk Odaklı Politika ve Tasarım Çalıştayı, kız çocuklarının fırsat eşitliği, güvenli yaşam ve sosyal hayata aktif katılımlarını artırmak amacıyla yeni politikaların geliştirilmesine yönelik yapıldı. Katılımcılar, kız çocuklarının güçlenmesini hedefleyen somut adımlar içeren bir yol haritası oluşturdu.

Fenerbahçe Škriniar’da mutlu sona ulaştı

Fenerbahçe, 2024-25 sezonunun devre arasında PSG’den kiralık olarak kadrosuna kattığı Milan Škriniar ile dört yılık anlaşmaya vardı.