Trump’ın Planlarına Protesto

Özgürlük Nöbeti Platformu üyeleri, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze’yi “devralma” ve Filistinlileri zorla yerinden etme planını protesto etti.

Şişli’deki Trump Towers’ın önünde toplanan gruptakiler, “Hamas’a selam, direnişe devam” ve “Kahrolsun siyonist emperyalizm” sloganları attı.

Filistin bayrakları ve çeşitli dövizler taşıyan grup adına açıklama yapan Mehmet Harput, buradan ABD Başkanı Trump’a seslenmek istediklerini belirterek, “Ne Gazze toprakları satılıktır ne de Gazze halkı topraklarını terk edecektir. Coğrafyamızda Evanjelist ve emperyalist projelere asla müsaade etmeyeceğimizi ilan ediyoruz. Trump, katliam, soykırım ve tehcir açıklamalarından vazgeçmediği sürece bizler de buradaki eylemlerimizden vazgeçmeyeceğiz.” dedi.

Harput, Filistin özgür olana dek mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Eyleme katılan Fransız hukuk profesörü Frank Romano da Filistin’i güçlü hale getirmek için hep birlikte çalışmak istediklerini söyledi.

Grup, açıklamaların ardından dağıldı.

Related Posts

Türkiye ile Kazakistan arasında 20 anlaşma imzalandı

Türkiye ile Kazakistan arasında 20 anlaşma imzalandı

Küçükçekmece’de 8 katlı binada çıkan yangın söndürüldü

Yangın, saat 19.00 sıralarında Tevfik Bey Mahallesi Cevahir Sokak’taki site içerisinde bulunan binada çıktı. Edinilen bilgiye göre, 8 katlı binanın 6’ncı katında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangında alevleri görenler durumu itfaiye, polis ve …

Bodrum’da Yelkenli Tekne Kurtarma Çalışması

Kayalıklara sürtüp yarı batık kalan yelkenli tekne için Bodrum’da kurtarma çalışmaları başlatıldı.

Balıkesirspor’dan Stoper Takviyesi

TFF 3. Lig’de mücadele eden Balıkesirspor, Karaman FK’dan stoper Mehmet Bağcı ile anlaştı.

Guardiola bırakacağı tarihi açıkladı

Dünya futbol tarihinin en başarılı teknik direktörleri arasında kabul edilen Pep Guardiola, geleceğiyle ilgili konuştu. Guardiola, bir daha Barcelona’ya geri dönmeyeceğini söylerken teknik direktörlüğe ara vereceği tarihi de açıkladı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yeni operasyon: 3 kişi gözaltında

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik rüşvet soruşturması kapsamında düzenlenen operasyonda 3 şüpheli gözaltına alındı.