Vicdan Vakfı, Ayşenur Ezgi Eygi’nin Filistin halkı için mücadelesini 2024’ün örnek davranışı seçti

Vicdan Vakfı, 2024’te Örnek Davranışları Seçti

Vicdan Vakfı, İsrail’in Filistinli Ayşenur Ezgi Eygi’yi katletmesi sonrasında, Eygi’nin Filistin halkıyla dayanışması ve İsrail’e karşı mücadelesiyle 2024 yılının örnek davranışı ilan edildi.

Vicdan Vakfı, vicdanın bireylerin değil, davranışlarının üzerine kurulu olduğunu belirterek, 2024 yılında topluma ve bireylere ilham verecek vicdanlı eylemleri paylaşmayı amaçladığını açıkladı.


Ayşenur Ezgi Eygi

Vicdan Vakfı’nın 2024 için belirlediği ilham veren eylemler şunlardır:

  • Şubat Ayı: Gazze politikalarına tepki gösteren tasarımcı Katharine Hamnett, nişanını çöpe atarak insan haklarına dikkat çekti.
  • Mart Ayı: ‘Artists4Ceasefire’ grubu, Oscar Ödül Töreni’nde ateşkes çağrısı yaparak küresel farkındalık yarattı.
  • Nisan Ayı: Gazze’deki zulme sessiz kalmayan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Annelie Sheline istifa etti.
  • Mayıs Ayı: İsrail’in askeri politikalarına karşı çıkan insan hakları savunucusu Lily Greenberg Call, topluma mesaj verdi.
  • Haziran Ayı: Harvard öğrencileri, Filistin halkına yapılan haksızlıkları cesurca dile getirdi.
  • Temmuz Ayı: 400 Amerikalı Yahudi, barış ve adalet çağrısında bulunarak Netanyahu’nun ABD Kongresi öncesinde ses getirdi.
  • Ağustos Ayı: Silahlı kuvvetlere katılmayı reddeden İsrailli vicdani retçi Itamar Greenberg, barışçıl duruşunu sergiledi.
  • Eylül Ayı: Ayşenur Ezgi Eygi, Filistin halkıyla dayanışma içinde olup adaletsizlikle mücadelesiyle ön plana çıktı.
  • Ekim Ayı: Dr. Dilek Ekmekçi, yetiştirme yurtlarındaki gençlerin haklarını korumak için mücadele etti.
  • Kasım Ayı: Aktivist Arlet Natali Avazyan, toplumsal bilinci artıran yazılarıyla farkındalık yarattı.

Aralık Ayı: Raghid Al-Tatari’nin Fedakarlığı

Related Posts

Isparta’da da orman yangın çıktı!

Manisa, İzmir ve Hatay’ın ardından Isparta’da da orman yangını çıktı.

Trump’ın Türkiye ile ilgili sinyali Yunan medyasını çıldırttı: ‘Her şey alt üst olacak’

Ankara’nın F-35 programına geri dönme olasılığı, Yunanistan’da tedirginliğe yol açtı. Komşu ülke basınında çıkan yorumlarda, Türkiye’nin F-35 savaş uçaklarına yeniden erişim sağlaması durumunda Ege ve Doğu Akdeniz’deki güç dengelerinin ciddi şekilde sarsılacağı vurgulandı.

Hatimoğulları’ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyona tepki: Gafletten bir an önce vazgeçilmelidir

Hatimoğulları’ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne operasyona tepki: Gafletten bir an önce vazgeçilmelidir

Düğün konvoyuyla yolu kapattılar! Tepki gösterenlere böyle saldırdılar

Esenyurt’ta düğün konvoyunun yolu kapatması nedeniyle çıkan tartışmada, bir ticari aracın camları kırıldı. O anlar cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Akılalmaz vahşet! Ünlü oyuncu sevgilisini öldürüp parçalara ayırdı

Avustralya’nın en popüler reality şovlarından “Beauty and the Geek Australia” ile tanınan ve reklam filmlerinde de rol alan oyuncu Tamika Chesser, erkek arkadaşını öldürüp cesedini parçalara ayırdı.

Barış Yarkadaş ‘tehlikeli bir oyunun içindeler’ diyerek Kılıçdaroğlu’na ağlayan CHP’lilere seslendi

CHP’nin içindeki kurultay krizi derinleşmeye devam ediyor. 5 Kasım 2023 tarihinde gerçekleşen kurultayda yapıldığı iddia edilen usulsüzlük, rüşvet ve devamında ifadelerle ortaya çıkan adam kayırma gibi konular sonrası, Eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden Genel Başkan seçilme ihtimali mevcut CHP yönetimi içerisinde karışıklık çıkardı. “CHP Genel Merkezi çok tehlikeli bir oyun oynuyor.” sözleriyle durumu anlatan Gazeteci Barış Yarkadaş, Kemal Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olarak yaptığı son grup toplantısında ağlayan CHP’lilere seslendi.