Zayıflık algısına yenik düşmeyin

Sosyal Medyanın Beden Algısı Üzerindeki Etkileri

Gençler arasında yaygınlaşan yeme bozuklukları, sosyal medyanın idealize edilmiş bedenler ve zayıflık algısıyla olan ilişkisiyle dikkat çekiyor. Bu durum, gençlerin kendi vücutlarını olumsuz şekilde değerlendirmelerine ve sağlıksız yeme davranışlarına yönlendirmelerine neden olabiliyor. İstanbul Küçükçekmece’de hizmet veren Kemalpaşa Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görev yapan Psikolog Fatma Eyüpoğlu, sosyal medyanın yeme bozukluklarına etkisine dikkat çekiyor.

Gençler Arasında Yükselişte

Psikolog Fatma Eyüpoğlu, gençler arasında artan yeme bozukluklarının sosyal medyanın etkisiyle ilişkili olduğunu belirtiyor. “Idealize edilen vücut algısı, gençleri etkileyerek sağlıksız yeme davranışlarına itebiliyor” diyen Eyüpoğlu, bu durumun anoreksiya nervoza veya bulimiya nervoza gibi bozukluklara yol açabileceğini ifade ediyor.

Aile Desteği Çok Önemli

Eyüpoğlu, yeme bozukluklarının ortaya çıkmasında olumsuz duygularla baş etme yolları aramak ve sosyal medyanın etkisinin olduğunu vurguluyor. Sağlıksız beslenme alışkanlıklarının bozukluklara yol açabileceğini belirten Eyüpoğlu, tedavi sürecinde erken teşhisin ve aile desteğinin önemini vurguluyor. “Ailelerin şefkatli ve anlayışlı olması büyük önem taşıyor” diyen Eyüpoğlu, hastalığın erken fark edilerek tedavi sürecine başlanmasının önemini vurguluyor.

Güven İlişkisi Şart

  • Diyetisyen Gamze Çeliker, yeme bozukluklarının tedavisinde danışanla güven ilişkisinin önemini vurguluyor. Kısıtlayıcı diyetlerin gençlerde ve psikolojik açıdan hassas bireylerde yeme bozukluğunu tetikleyebileceğini belirten Çeliker, sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çekiyor. Multidisipliner ekip ve doğru yaklaşımlarla iyileşmenin mümkün olduğunu belirten Çeliker, yeme bozukluğuyla mücadele edenlere destek olunması gerektiğini ifade ediyor.

Related Posts

Yaz Sporları Yaparken Dikkat!

Yaz sporları yaparken dikkat! Uzmanlar, yaz sporları yaparken karşılaşılabilecek riskler konusunda sporcuları uyardı.

Genital kaşıntıyı hafife almayın! Cildi parşömen kağıdı gibi yırtabiliyor

Genital bölgede yoğun kaşıntının sadece geçici bir sorun olmadığını söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Mehmet Bekir Şen, “Utanmayın, ertelemeyin, mutlaka jinekoloğa başvurun” çağrısında bulunuyor.

Günlük rutinleriniz kalp krizini durdurmak için yeterli mi?

Günlük rutinleriniz kalp krizini durdurmak için yeterli mi?

Hafızayı silgi gibi siliyor: Bu yemeği yemeyi bırakın!

Harvard Üniversitesi’nin araştırması, beyin fonksiyonlarına ciddi zarar veren besinleri tek tek ortaya koydu. Özellikle bir yiyecek var ki, her gün tüketenlerde hafıza kaybı riski hızla artıyor. Uzmanlar uyarıyor: Bu gıdayı hayatınızdan çıkarın, beyninizi koruyun!

Kokusuyla yalnızlaştıran genetik hastalık: Balık Kokusu Sendromu

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Tıbbi Genetik ve Genetik Hastalıklar Değerlendirme Merkezi’nden Prof. Dr. Zeynep Ocak, halk arasında “balık kokusu sendromu” olarak bilinen Trimetilaminüri (TMAU) hastalığına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Genetik kökenli bir metabolizma bozukluğu olan bu rahatsızlıkta farkındalık, hem tanı hem de yönetim açısından büyük önem taşıyor.

Bakım Evinde Heimlich Manevrası ile Hayat Kurtarıldı

Bakımevinde hayat kurtaran ‘Heimlich manevrası’…Soluk borusuna yemek kaçan yaşlı adamı böyle kurtardı BALIKESİR – Balıkesir’de bakım evinde yemek yerken soluk borusuna yemek kaçan 91 yaşındaki yaşlı adamı, görevlinin yaptığı heimlich manevrası …